در این مطلب مناطق مختلف علی آباد را به همراه توضیحات مختصر و مفید ببینید. عکسهایی از اطراف علی آباد از قلعه سمیران تا سد سفید رود و ارتفاعات در شمال منطقه تهیه شده که میتواند در شناخت شما از علی آباد و منطقه مؤثر باشد.
در این تصاویر منطقۀ سابق سکونت اهالی علی آباد که در زلزله هفت و سه دهم ریشتری در سال 1369 ویران شد را میتوانید مشاهده کنید.
خانه های ساخته شده در مکان سابق، بیشتر از سنگ و گل و گاهی بلوک سیمانی و سقف آنها از چوب و الوار ساخته شده بودند و بسیاری از این منازل در زلزله دچار خسارت های فراوانی شدند البته هنوز می توان ساختمانهایی را دید که تا حدودی پابرجا هستند و حتی برخی با بازسازی آنها اقدام به سکونت در این منازل کرده اند.
در این محل چشمه ای هست به نام محلیه (بولوزر چَیمه) یا چشمه بولدوزر، که شاید این نام گذاری ربطی به بولدوزر داشته باشد.
درا این تصویر استثنایی مکان سابق علی آباد و مکان فعلی در یک نمای زیبا دیده می شود.
دکل آنتن موبایل(bts) همراه اول در علی آباد با ارتفاع 36 متر و در کنار مخابرات علی آباد که شهرک و مناطق اطراف آن را تا شعاع زیادی پوشش می دهد. این دکل در 12 بهمن 1387 افتتاح و مشکل استفاده از موبایل از نظر آنتن دهی برطرف شد.
در تصاویر زیر نمای خارجی و داخلی مسجد صاحب الزمان علی آباد را میبینید.
حسینیه علی آباد
خیابان امام خمینی
خیابان شهید بهشتی
دهیاری علی آباد
میدان خیابان امام خمینی
پایگاه مقاومت بسیج علی آباد
سالن ورزشی علی آباد
مجموعه تاریخی سمیران در حدود سه کیلومتری غرب علی آباد که قدمت بسیار زیاد و تاریخی دارد.
جاده منجیل به طارم که از نزدیکی علی آباد می گذرد و اهالی آن را به نام ( طارِمه جادَ ) می نامند و در فصل بهار میتوان مناظر زیبایی از آن را به خصوص در سمت غرب علی آباد مشاهده کرد.
در یاچه سدسفیدرود که از نظر گردشگری و ماهیگیری قابلیت های فراوانی دارد. در قسمت غرب این دریاچه زیبا سواحل به صورت سخره ای و با شیب تند هستند. و مجموعه تاریخی سمیران هم در همان حوالی قرار دارد.
سد سفیدرود، در نزدیکی منجیل و علی آباد پایین قرار دارد و روی دو رودخانه قزل اوزن و شاهرود به منظور تنظیم آب آنه و ذخیره آب در فصل گرما ساخته شد. این سد از نوع بتنی است و ساخت آن از سال 1331 شروع و در سال 1341 به پایان رسید.
در تصویر زیر رودخانه ی قزل اوزن و شاهرود مشخص است که در محل سد سفیدرود به هم میرسند.
گنجایش این سد 4 میلیارد متر مکعب آب است که در اثر جاری شدن سیلابها از ارتفاعات و تاخیر در مهار این سیلابها که با خود گل و لای به همراه داشتند، و ته نشین شدن این گل و لای ها ، گنجایشش به کمتر از نصف کاهش یافت. این سد در طول سالهای گذشته امتحان های سختی را پشت سر گذاشته. در دوران دفاع مقدس این سد توسط هواپیمای جنگی عراقی مورد اثابت بمب قرار گرفت که توانست مقامت کند. در زلزله شدید سال 69 هم این سد با وجود اینکه در میان گسل قرار دارد توانست فشار کوه های دو سمت خود را تحمل کند و توانایی های خود را نشان دهد.
شهرک علی آباد پایین یا به زبان علی آباد به ( ماساخول) که شاید به خاطر نام چشمه ماست خور به این صورت نامیده میشود. این شهرک در کنار سد سفیدرود واقع است.
در این عکسها سازه های بتنی مربوط به نصب تاسیسات سد در زمان احداث سد نشان داده شده. در زمانی که سد در دست ساخت بود تاسیسات و ماشین آلات مربوط به ساخت سد مثل جرثقیل روی این سازه های بتنی نصب می شدند تا کار ساخت سد پیش برود.
یکی از دو سرریز یا چاه تخلیۀ سد سفیدرود که از نوع سرریز نیلوفری هستند.
باغ مادری زیتون علی آباد در دو کیلومتری غرب علی آباد واقع است. این باغ از 17 سال پیش به عنوان محلی برای تولید قلمه ی گونه های مختلف زیتون در کشور در نظرگرفته شده است و بعد از اسپانیا و مراکش تواسته سومین کلکسیون جهانی زیتون را از آن خود کند.
منطقه زیبا و کوهستانی و مرتفع کلاس ((KELAS که مرقد امامزاده سلطان سیدعلی القاضی ابن موسی ابن جعفر(علیه السلام) هم در این مکان قرار دارد. در این منطقه درختان زیبا و کهنسال اورس ( ( ors وجود دارند. معنی کلمه اورس در پارسی باستانی به معنای چیزیست که بسیار در پی آب جستجو میکند و به این درخت برای ریشه های عمیقش نامگذاری شده.
مزارع برنج در غرب علی آباد و با فاصله سه کیلومتری از شهرک
در این تصویر نقشه ای از محل مسکونی علی آباد میبینید. مکان های شاخص با رنگهایی مشخص شده و توضیح مربوط ، در سمت چپ تصویر موجود است.
عالی بود توهم تووبلاگم نظر بده ok
علی آباد بالا با همه خاطرات مردمش با خاک داره یکسان میشه...
اون تنور رو که دیدم یهو دلم گرفت...ییاد خاطرات بچگیام افتادم...وای بوی نون...یادش بخیر..البته من علی آباد بالا رو فقط بعد زلزله دیدم بیشتر خاطراتم مربوط به خونه تخته ای هاست...می دونی که کجا رومی گم؟! خونه تخته ای ها...
بازم ممنون.
آره درسته داره نابود میشه ولی هنوز جای خوشحالی داره که مردم علی آباد یادشون نرفته. حتی جوونا هم به یاد منطقه سابق هستند و دوستش دارن. وقتی از محل سابق از بزرگترها می پرسیدم و عکسهاش رو نشون میدادم، نمیدونی با چه حسی ازش صحبت میکردن و خونه خودشون و اقوام رو نشون میدادن. خونه تخته ای ها یا (تختاخونه) که جزء خاطرات بچگی خودم هم هست.
بسیار خوب و کامل بود . سپااااااااااااااااس
تشکر از اینکه خوندیش و نظر دادی
سلام . احیانا عکسی از سنگی که میخ داره(میخ بزیا سنگ) و اون سنگی که جای پا روش هستش رو نداری؟ (هردوی این سنگها تو مسیر علی آباد بالا هستن) . عکس یا نمای بسته و نمای کلی. منتظرما
عالی بود علی اباد:
خواهش میکنم. تشکر