نام محل: علی آباد
معنای علی آباد: آباد شده به دست علی ( امام علی علیه السلام)_ آباد شده به برکت نام امیرالمومنین
نام های دیگر: لات ، علی آوا ، جیر علی آوا
معنای کلمه (( لات )): بی نهایت، بی پایان، زیادی به قدر عالم
تعداد خانوار: 500
جمعیت: 2000
نزدیکترین شهر: منجیل با فاصله شش کیلومتری
راه ارتباطی: جاده آسفالته
زبان: گویش علی آبادی( دیلمی - تاتی )
محصولات: زیتون و روغن زیتون،برنج، گندم و محصولات دیگر
مکان: ایران، استان گیلان، شهرستان رودبار، شهر منجیل، علی آبادبالا
توضیح:
شهرک علی آباد بالا که در گذشته روستای علی آباد نام داشت دارای آب و هوای بسیار مطبوع و مناظر
طبیعی زیبایی می باشد. این مکان مردمی پایبند به اصول مذهبی دارد که این امر نقطه قوت علی آباد به شمار میرود.
تصاویر مرتبط ::::
باسلام وعرض خسته نباشید خدمتدشما بزرگوار
بفرمائید به استناد کدام سند تاریخی این محل که قدمتش هم زیاد نیست وساکنان آن هم به احتمال زیاد با مهاجرت به این نقطه عزیمت نموده اند به دستان مبارک مولی الموحدین حضرت امیرالمومنین علیه السلام آباد گشته است مگر اینکه این سخن را یک تعبیر معنوی بگیریم
برادر خوب وعزیز من سعی کنید درفضای ارتباطات حتی دریک وبلاگ شخصی که درمعرض عموم می باشد یک مقدار محکمتر مسائل را تبین نمائید هر چند قطعا شما از برادران متدین وارزشی می باشید انشالله
والله ولی التوفیق وله الشکر
مرصاد
سلام دوست عزیز. از شما بابت نظر و سوال بجایتان تشکر میکنم.
در مورد نام محل علی آباد فرمودید. باید بگم که منظور از این نام این نیست که حضرت امیرالمؤمنین خودشان این محل را بنا گذاشته اند و دلیل این نام گذاری این نیست که آن حضرت به صورت حضوری در محل تشریف داشته و سنگ بنای این اجتماع انسانی را بنا فرمودهاند. بلکه تبرکاً و برای حفظ نام و ترویج اعتقاد شیعی مردم و حرمت نام ایشان، نام مبارک امیرالمؤمنین مقدم شده بر آب و آبادانی این محل. که اگر دقیق بنگریم خداوند جهان به بهانه وجود علی و اولاد علی به جهان و جهانیان برکت و آبادانی نازل فرموده. که دنیا با نام علی، آباد است.
دوست عزیر، محترم و عاشق مولا، اگر توجه فرماید نام ( علی آباد) دربین روستاها، دهستان ها و حتی شهر ها بیشترین عمومیت را دارد. مثلاً علی آباد کتول، علی آباد شیرگاه و همین علی آباد گیلان. توجه فرمایید که این نامگذاری به این معنا نیست که شخصاً به دست حضرتش ایجاد شده. ( البته ممکن است موردی باشد که بنده بیخبرم)
حرف شما درست و صحیح است. بهتر بود در این رابطه توضیح داده میشد ولی درک و توجه به این موضوع به قدری برایم آشکار بود که لازم ندیدم توضیح بدم. به هر حال از شما دوست گرامی تشکر میکنم که نقطه ابهامی را بیان فرمودید.
در مورد تاریخ محل علی آباد فرمودید. حضورتان عرض کنم که ریشه زبان محل دیلمی میباشد که تاتی هم گفته میشود. قدمت این زبان به قدریست که هنوز تاریخ دقیقی برای این زبان کهن و باستانی مشخص نشده.
مطالبی را که در وبلاگ ملاحظه میفرماید بسیار با وسواس تهیه شده. چون منبع چندانی در دست نبوده سعی شده با بررسی دقیق، این وبلاگ در حد توان به عنوان منبع باشد. ((با وجود محدودیت هایی که خسته کننده و منع کننده هستند)).
تشکر ویژه از شما و قدر دانی از دقت نظرتان.
وَ مِن اللّه توفیق